DIY | Nyári dekorációk

Egy ideje nem alkottam semmit, de szerettem volna kicsit nyáriasabbá tenni a nappalit. Ehhez mutatok néhány ötletet, van köztük rendkí...


Egy ideje nem alkottam semmit, de szerettem volna kicsit nyáriasabbá tenni a nappalit. Ehhez mutatok néhány ötletet, van köztük rendkívül egyszerű és picit pepecselős is. 


Levélmintás alátét
A Pepcóban vettem ezt a parafa alátétet néhány hónapja kb. 500 Ft-ért, és főleg egéralátétnek használom. A másik oldala mintás egyébként, de azon nagyon csúszkál az egér :D A sima parafát már untam, egy ideje át akartam festeni, csak nehezen szántam rá magam. A múlt héten viszont kiterjesztettem a trópusi zöldlevél-mániám erre az alátétre is. Száradással együtt kb. 1-1,5 óra munka volt (Hannibal epizódokban mértem az időt). Csak fehér, világoszöld és sötétzöld akrilfestékre volt szükség, ecsetre, és egy grafitceruzára a vázlathoz.

A képeken pontosan láthatjátok az elkészítés menetét: először fehérre festettem az egészet, majd szabad kézzel felrajzolgattam a levelek halvány körvonalát. Először sötétzölddel festettem meg őket, majd halvány zölddel, és egy pici fehérrel árnyaltam. Így utólag nézve talán lehetett volna még kontrasztosabb, de már mindegy, talán egyszer átfestem :)


Trópusi levélfüzér

Valamivel egyszerűbb ezeknek a papír levélkéknek az elkészítése, melyet asztali dekorként, falra ragasztva, polcra helyezve, vagy akár bekeretezve is használhattok, de füzért is készíthettek belőlük. Sablont itt találtok a levelekhez.
Mintás dobozka
Egy korábbi bejegyzésben már láthattátok ezt a dobozkát, ami nagy kedvencem lett. Hasonló technikával készült, mint a levélmintás egéralátét, csak vékonyabb ecsettel. Ha nincs kedvetek, türelmetek festegetni, a szalvétatechnika is jó döntés lehet: a kreatív boltok most tele vannak tengerészmintás szalvétákkal.Újrahasznosított mécsestartók, nyári képekkel
Olcsó, de látványos dekorációt tudtok készíteni kiürült poharas gyertyákból is (én mindig F&F illatgyertyákat veszek, imádom őket, és ha elfogytak sem dobom ki a poharakat). Forró, mosogatószeres vízben kicsit áztatjuk őket, így könnyen lejön róluk a papír, és a belsejükben maradt viasz is. Az elejükre bármilyen nyári képet, akár saját fotókat is nyomtathatunk, és tovább használhatjuk őket mécsestartóként, vagy esetleg picike vázaként.Nyári emlékek fehérre fújva
Biztos nektek is van otthon tengerpartról hazacipelt kagyló-, kavics-, esetleg tengeri sünváz-gyűjtemény. Nyáron hangulatos dísz lehet belőlük, ha kipakolásszuk mindet egy tálkába - én most fehérre festettem őket. Amellett, hogy imádok tárgyakat befújni a fehér akrilfesték spray-vel (szerintem ráfüggtem a festék szagára :D), tényleg nagyon jól mutatnak ilyen egységes, minimalista stílusban.


Saltwater cures all wounds
És a legegyszerűbb dekor a végére: fogjatok néhány olcsó, fehér képkeretet (például a Pepcóból), és nyomtassatok ki pár nyári hangulatú képet. Pinteresten ezer ilyet találni, de persze saját fotókat is használhatunk.  
Ti hogyan dekoráljátok a lakást nyáron? :)

Olvastad már?

2 hozzászólás

Flickr Images