5 apró tipp különkiadás | (Cup)cake toppers

Ki mondta, hogy egy tortadekoráció csak ehető lehet? A mai "5 apró tipp különkiadásban" olyan ötleteket mutatok nektek, melye...


Ki mondta, hogy egy tortadekoráció csak ehető lehet? A mai "5 apró tipp különkiadásban" olyan ötleteket mutatok nektek, melyek rövid idő alatt, alacsony anyagköltséggel és minimális kézügyességgel megvalósíthatóak - aztán pedig a legegyszerűbb tortákat és muffinokat is különlegessé varázsolják.


Papírcsillagok

Ezekhez a három dimenziós papír csillagdíszekhez mindössze 4 dolog kell: színes papírok, hurkapálca vagy fogpiszkálók, ragasztó és egy olló. A papírokra szabályos 5 ágú csillagokat rajzolunk (jó, ha ehhez használunk sablont is, például ezt). A csillagokat kivágjuk, majd az alábbi fázisfotókon látható módon minden ága mentén kettéhajtjuk, s az éleket jó erősen meghúzzuk. A végén, ha egy kicsit "kinyomjuk" a közepüket, akkor pontosan így fognak kinézni. Készíthetünk különböző színű és nagyságú csillagokat is: a nagyobbak hátuljára saslikpálcát, a kisebbekre fogpiszkálót ragasztottam, Technokol segítségével. Miután megszáradt a ragasztó, már mehetnek is a díszek a sütik tetejére.


Pomponok

Biztosan mindenkinél van otthon egy kevés maradék fonal, néhány apró, szekrény mélyén megbújó gombolyag, melyekből aranyos pici pomponokat lehet gyártani. Ehhez használhatunk kartonpapírból vágott sablont is, de még egyszerűbb és gyorsabb, ha a kisebb pomponokat egy villa segítségével készítjük el (mint ahogyan ezen a képen is látható). Az elkészült pomponok aljába hegyes végű saslikpálcát szúrunk, majd mehetnek is a torta tetejére.


Minilufik

Bármelyik százforintos boltban vásárolhattok egy zacskónyi vízibombát, körülbelül 200-300 forintért. Ezekből felfújva, és saslikpálca végére kötözve jópofa tortadekoráció is válhat :)


Karácsonyi boa új élete

Meg sem fogják érezni a karácsonyi dekorációk, ha egy picit lecsippentünk a végükből, és fogpiszkálóra szúrjuk őket. Néhány másodperc alatt készen van ez a cupcake topper, de akár különféle ünnepi falatkákhoz is kínálhatjuk őket, vagy kombinálhatjuk a következő ötlettel is, hiszen színükben és stílusukban is harmonizálnak.


Csillámos dekorgumi figurák

Ezt a nyuszi alakú muffindíszt már láthattátok egy korábbi bejegyzésben - akkor húsvétra készülődve választottam ezt a mintát, de természetesen ezer más forma közül válogathatunk. A nekünk tetsző sablont egyszerűen a dekorgumi lap hátuljára rajzoljuk (ilyen lapok papír- és hobbiboltokban kaphatóak, kb. 200-300 Ft-ért), hegyes kisollóval körbevágjuk, az aljukba pedig fogpiszkálót szúrunk.




Olvastad már?

1 hozzászólás

  1. Nagyon jópofa mind, bár számomra a pom-pom és a nyuszi viszi a prímet!:)

    VálaszTörlés

Flickr Images