Életképek

Mostanában kicsit mindig bajban vagyok, amikor az Életképek bevezetőjét írom. Valahogy egyre kevésbé tudom szavakba önteni azt, amit ...


Mostanában kicsit mindig bajban vagyok, amikor az Életképek bevezetőjét írom. Valahogy egyre kevésbé tudom szavakba önteni azt, amit képekben szeretnék kifejezni. Az elmúlt hetekben rengeteget fotóztam, és igyekeztem elkapni a nyár azon pillanatait, melyek boldoggá tesznek, és amelyekre majd a hosszú őszi és téli estéken emlékezhetek.


Az árnyékban megbújó csodás páfrányokat. A hosszan elnyúló virágmezőket. A falevelek közül kikandikáló apró cseresznyeszemeket. A napozós semmittevést az udvarunkon. A lélegzetelállító naplementéket. A pici kaktuszgyűjteményt az erkélyünkön. A hosszú (némi rágcsálnivalóval és itallal kísért) beszélgetéseket a lányokkal. A fagyasztott málnaszemeket jégkocka helyett. Ezek mind-mind olyan apróságok, melyekre sokan talán fel sem kapják a fejüket. Jó, oké, megy le a nap, értjük. Látjuk, cseresznye is van a fán, és rózsa a kertben… Mindig elképeszt, mennyi ember van, akiknek ezek az apró, ingyen megszerezhető kis örömök nem érnek semmit. Pedig igazából ez az élet.Olvastad már?

5 hozzászólás

 1. Ismét szép képek. Tényleg ritka alkalom, amikor ráérünk ezeket élvezni. Aztán el is felejti az ember, hogy ezekben gyönyörködjön. Nagyon kevésszer van, amikor pl. nem sietek valahová, hanem nyugisan sétálok és nem az jár a fejemben, hogy mit kellene még csinálni aznap. Pedig aztán nem vagyok előbbre az idegeskedéssel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, örülök, hogy tetszenek! Teljesen igazad van, a rohanó hétköznapokon gyakran elfelejtünk figyelni ezekre az apró örömökre, pedig érdemes néha tudatosan lelassítani :)

   Törlés
 2. Szép képeket készítettél! :) Az első fotón látható felsőd honnan van? Nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves vagy! :) A Bershkából vettem a felsőt :)

   Törlés
 3. A lila mező? Talán éppen mifelénk?

  VálaszTörlés

Flickr Images