Keukenhof - Európa virágoskertje

Teljesen biztos vagyok benne, hogy Hollandia minden évszakban gyönyörű. Télen a karácsonyi fényekben játszó városkák hangulata, nyáron ...


Teljesen biztos vagyok benne, hogy Hollandia minden évszakban gyönyörű. Télen a karácsonyi fényekben játszó városkák hangulata, nyáron pedig a tengerpart puha, fehér homokja ejti rabul az utazókat. Ősszel a csatornák menti fák a narancs ezer árnyalatában pompáznak. Mégis azt gondolom, ha egyetlen évszakot választhatunk csupán az utazásunk időzítésekor, a tavasz legyen az. Miért is? Hosszan elnyújtózó tulipánmezők, tengernyi jácint, virágillatú séták... A Keukenhof mindössze néhány hétig, minden év március végétől május közepéig fogadja látogatóit. Évek óta vágyom ide, és végre ezt az élményt is átélhettem. Azt hiszem, a képek önmagukért beszélnek, így hát nem is szaporítom tovább a szót. 
Praktikus információk
A felnőtt belépőjegy ára 16€/fő, míg az egész napos parkolás díja 6€/nap/autó. Ha nem autóval érkeztek, Amszterdamból vagy Haarlemből tömegközlekedéssel is könnyedén elérhető Lisse - de szervezett utakkal is találkozhattok városszerte. A park sajnos idén már bezárt (mi éppen a zárás előtti utolsó napon jártunk itt), jövőre március 23-tól május 21-ig lesz nyitva. Ti jártatok már a tulipánkertben? :)Olvastad már?

4 hozzászólás

  1. nagyon gyönyörű képek! :) egyszer én is el akarok oda látogatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek a fotók! :) Keukenhof tényleg olyan hely, amit legalább egyszer az életben látni kell... :)

      Törlés

Flickr Images