Haarlem

Haarlem egy kisebb város, Amszterdamtól 20 kilométerrel nyugatra. Mivel a szállásunk is itt volt, minden reggel átutaztunk Haarlem vár...


Haarlem egy kisebb város, Amszterdamtól 20 kilométerrel nyugatra. Mivel a szállásunk is itt volt, minden reggel átutaztunk Haarlem városán autóval, illetve utolsó nap meg is álltunk, és sétáltunk itt egy keveset. Utólag már bánom, hogy nem néztünk szét még jobban ebben a hangulatos városkában, de nagyon kevés volt az idő, amit itt tölthettünk. Így nagyrészt csak az Adriaan nevű szélmalom környékén mászkáltunk, ahová egyébként fel is lehet menni - úgy tudom, a tetejéről csodás kilátás nyílik Haarlemre.A Stayokay nevű hostelben szálltunk meg, Haarlem külvárosi részén, igazi zöldövezetben. Az időjárás csak indulás napján fordult melegebbre, pedig milyen jó lett volna a kerti padokon ücsörögni, és gyönyörködni a csatorna, és a közeli park látványában... :)
Praktikus információk
Haarlem Amszterdamtól 20, a legközelebbi tengerparttól kb. 7, Keukenhoftól 17 kilométerre fekszik. Ha autóval vagytok, érdemes azzal számolni, hogy a belvárosban a parkolás eléggé drága, csaknem annyira, mint Amszterdamban (átlagosan 4€/óra). A külvárosi részeken azonban szinte bárhol találhatsz ingyenes parkolót. Ha kíváncsi vagy arra, mi az a 10 dolog, amit Haarlem városában érdemes megnézni, kattints ide!
Olvastad már?

3 hozzászólás

 1. Szia. :)
  Hova tudnék neked e-mailt írni? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! A blogom e-mail címe highheelsandcakes@citromail.hu (rég nem használtam már, de most ellenőriztem, és szerencsére be tudtam lépni :D)

   Törlés
  2. Köszönöm, már ki is ment a mail neked :)

   Törlés

Flickr Images