DIY | Tavaszi madaras váza

Egyszerű üvegvázákat viszonylag olcsón tudunk beszerezni például a Pepco vagy a GoodsMarket üzletekből - utána pedig egyedivé varázso...


Egyszerű üvegvázákat viszonylag olcsón tudunk beszerezni például a Pepco vagy a GoodsMarket üzletekből - utána pedig egyedivé varázsolhatjuk őket egy kis akrilfestékkel. Természetesen olyan sablont készíthettek, amilyet csak szeretnétek, de én a tavasz beköszöntével egy faágon üldögélő madárka mellett döntöttem. Ha tovább olvassátok a bejegyzést, megtudhatjátok, hogyan készült ez a váza, és letölthetitek az általam használt sablont is.


Szükséges eszközök, kellékek:

+ öntapadós papír, cellux
+ tetszőleges sablon (ezt a madárkásat letölthetitek innen)
+ matt akrilfesték (pasztell színben ajánlom)
+ ecset, ceruza, olló
+ üvegváza

Először kinyomtatjuk és kivágjuk a sablont, majd körberajzoljuk az öntapadós papíron, s újra kivágjuk. A vázát vízszintesen "megfelezzük", egy öntapadós papír- vagy celluxcsíkkal körberagasztjuk, vigyázva, hogy egyenes legyen a vonal. Ezután az alsó részére felragasztjuk a sablont, mint ahogyan ezen a képen is látható. Ha megvagyunk a ragasztással, a váza alsó felét átkenjük egy réteg akrilfestékkel. Megvárjuk, míg teljesen megszárad (kb. 1 óra), majd átfestjük még egy réteggel. Ha ez is megszáradt, óvatosan lehúzzuk a ragasztócsíkot és a sablont a vázáról. Ha nehezen találunk fogást rajtuk, egy fogpiszkálóval vagy tűvel nyúljunk a szélek alá úgy, hogy lehetőleg ne sérüljön a minta.Nektek hogy tetszik? :)

Olvastad már?

0 hozzászólás

Flickr Images