5 apró tipp

A húsvéti készülődés jegyében jelentkezem a mai apró tippekkel! :) Igyekeztem kimondottan tavaszias ötleteket összegyűjteni, kipróbáln...


A húsvéti készülődés jegyében jelentkezem a mai apró tippekkel! :) Igyekeztem kimondottan tavaszias ötleteket összegyűjteni, kipróbálni és megmutatni nektek - többek közt megtudhatjátok, hogyan lehet egyedivé varázsolni egy egyszerű teakekszet, vagy azt is, hogyan tehetitek még izgalmasabbá a húsvéti tojáskeresést a gyerkőcök számára.Filléres keksznyomda

Ha ti is szívesen cukrászkodtok a szabadidőtökben, akkor jó eséllyel van a szekrényetekben egy-két apróbb sütikiszúró, vagy marcipánszaggató forma. Ha igen, akkor legközelebb, amikor aprósüteményt süttök, kapjátok elő - ugyanis szuper keksznyomda válhat belőlük. Én ezt a virágmintás formázót AliExpressről rendeltem, 4 darabos csomagban mindössze 1 dollárba (kb. 280 Ft-ba) került, és ingyenes volt a szállítás (innen megrendelhetitek). A keksznyomdázás olyan keményebb, linzertészta jellegű süteményeknél működik, melyek könnyedén szaggathatóak (tehát nem a tipikus amerikai csokis kekszek, melyeket a kezünkkel formázunk). Miután kinyújtottuk és kiszaggattuk a kekszeket, sütés előtt óvatosan belenyomjuk a virágformákat a közepükbe. Ügyeljünk arra, hogy ne üsse át teljesen a kekszet a formázó, de azért legyen elég mély a minta, hogy "be ne forrjon", miközben sülnek a sütik.


Kivihámozás gyorsan és egyszerűen

Egyszerűen imádom a kivit, és télen/kora tavasszal, amikor még nem annyira indul be a gyümölcsszezon, alma mellett leginkább kivivel biztosítom a napi vitaminadagomat. Hámozni a kis szőröcskék miatt viszont kimondottan utálom, de Buzzfeeden bukkantam rá erre az egyszerű technikára: a gyümölcs két végét levágjuk, majd egy vékonyabb, kicsit éles szélű kanállal a héj alá nyúlunk, körbeforgatjuk, és kész is: a hámozott gyümölcs kicsusszan az egyben maradt héjból. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez csak a kevésbé érett kiviknél működik jól: a túlérett, puhább darabok összenyomódnak.


Egészséges nassolnivaló

Ha már a kivinél tartunk: felszeletelve és olvasztott étcsokoládéba mártva igazi egészséges nassolnivalót kapunk.


Húsvéti tojásvadászat
Ha van kisgyermek a családban, akkor húsvátra érdemes lehet elkészíteni ezeket a papírnyuszikat, és tojásvadászatot rendezni a kertben. Persze ez önmagában is jó móka, de ezekkel a nyuszikkal még nagyobb élménnyé tehetitek nekik. Az üldögélő nyuszi sablont innen, az ugró nyuszis sablont pedig innen tölthetitek le. Ezután nincs más dolgotok, mint erősebb színes papírokból kivágni a nyuszikat, és útmutatásokat, vicces üzeneteket írni rájuk. Akár egy-egy pompont is ragaszthattok rájuk, farkincaként.


Nyuszis cupcake topper

Ha pedig mi szeretnénk húsvéti hangulatba kerülni, készíthetünk néhány nyuszis muffindíszt: ehhez csupán egy tetszőleges színű, akár csillámló dekorgumi lapra van szükségünk (200-300 Ft, papír- és kreatív hobbiboltokban kapható). A szükséges sablonokat letölthetitek innen - ezeket kell átrajzolni a dekorgumi lapra, hegyes, kicsi ollóval (mondjuk körömvágó ollóval) kivágni, majd az aljukba fogpiszkálót szúrni. Mehetnek is a frissen sült muffinok tetejére!Nektek hogy tetszenek a mai apró tippek? :)Olvastad már?

1 hozzászólás

  1. Szeretem a kivit....enni, de hámozni én is utálom és emiatt legtöbbször inkább nem is veszek! Én mindig meghámoz, párom viszont "kikanalazza" mint ha csak joghurtot enne :) A te ötleted jobban tetszik, megyek is a piacra kivit venni :D Köszi a tippet!

    VálaszTörlés

Flickr Images