5 apró tipp

A mai 5 apró tippben olyan ötleteket mutatok nektek, amelyek vagy megkönnyítik a készülődést, vagy éppen hozzájárulnak az ünnepi hangu...


A mai 5 apró tippben olyan ötleteket mutatok nektek, amelyek vagy megkönnyítik a készülődést, vagy éppen hozzájárulnak az ünnepi hangulat megteremtéséhez, hogy az idei karácsony minden apró mozzanata valóban feledhetetlen legyen :)

Egy tavalyi bejegyzésben már olvashattatok a főzős potpourriról - most egy szárított változatot mutatok nektek, ami egy szép tálkában az ünnepi asztal dísze lehet, de akár last minute ajándékkísérőnek is szuper. A potpourrihoz mindössze néhány szebb narancsra van szükség - ezeket vékonyra felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsiben, a sütőben szárítjuk körülbelül 20-30 percen keresztül, a legalacsonyabb fokozaton - vigyázzunk, nagyon könnyen odaégnek! Miután kivettük a szeleteket, még 1-2 napon keresztül érdemes őket szárítani a radiátor fölött, vagy egyszerűen csak a lakás legmelegebb (és legszárazabb) helyiségében. A teljesen megszáradt, ám továbbra is illatos narancsszeletek mellé dobjunk néhány fahéjrudat és szegfűszeget is. A fahéjrudat a reggeli kávézás, kakaózás közben is bevethetjük - a forró ital alig egy perc alatt átveszi a fahéj kellemes aromáját. Ha kevésbé fűszeresen szeretitek, elég néhány kavarás is.


Ha nektek sincs időtök tortát sütni, ám mindenképpen szeretnétek valamilyen látványos desszerttel előrukkolni, ajánlom a brownie-t, minden mennyiségben. Tavaly már láthattatok egy ünnepi díszítési ötletet - ahhoz egy kivágott papírsablont használtam - most viszont egy horgolt terítővel próbálkoztam. A terítőt egyszerűen ráfektetjük a kihűlt sütemény tetejére, és porcukrot szitálunk rá, majd felemeljük. A tavalyi ötletet pedig az alábbi képen láthatjátok:Karácsony előtt többnyire mindent elborítanak a csomagolópapírok és a szalagok - kicsit enyhíthettek a káoszon, ha egy papírguriga segítségével megakadályozzátok a már használatba vett csomagolópapírok kibomlását. 


Ha idegenkedtek attól, hogy fahéjrúddal kavarjátok meg a forró kakaót, íme egy ötlet, amit biztosan imádni fogtok: a képen látható csokikanalakhoz néhány műanyag kanálra, egy tábla tejcsokira és némi szórócukorra van szükség (utóbbit akár el is hagyhatjátok). A csokit vízgőz fölött, vagy ha nagyon siettek, mikróban kell felolvasztani, és a kanalakba adagolni. Még frissen megszórhatjátok őket cukordíszekkel, ezután pedig néhány órán keresztül kell dermeszteni őket a hűtőszekrényben. 

Olvastad már?

1 hozzászólás

Flickr Images