DIY | Kétoldalas egérpad 5 perc alatt

Alig 200 forintból, mindössze öt perc alatt elkészíthetünk egy ilyen két oldalas egérpadot - természetesen nem muszáj egérpadként használn...

Alig 200 forintból, mindössze öt perc alatt elkészíthetünk egy ilyen két oldalas egérpadot - természetesen nem muszáj egérpadként használni: akár edényalátétként, sőt, falra szerelve üzenőtáblaként vagy egyéb dekorációs célra is használhatjuk. A KiK-ben két darabos csomagban vehetünk ilyen parafa alátéteket, így készíthetünk egy ilyen egyedi egérpadot magunknak, egyet pedig akár ajándékba is! :)


szükséges kellékek:

+ parafa alátét (KiK: 290 Ft/2 darab)
+ fehér, vagy más tetszőleges színű akrilfesték
+ sablon (én ezt a képet használtam)
+ mintás öntapadós papír, vagy csomagolópapír és ragasztó
+ olló, ceruza, konyhai szivacs


A sablont kinyomtatjuk, kivágjuk a kép "negatívját", majd az alátét fölé helyezzük. A konyhai szivacs végéből levágunk egy kis csíkot, amivel könnyen tudunk dolgozni; akrilfestékbe mártjuk, majd óvatosan, vigyázva arra, hogy a sablon el ne mozduljon, nyomkodó mozdulatokkal befestjük a kikandikáló részeket. Parafa felületen az akrilfesték nagyon hamar, szinte percek alatt megszárad. Ezalatt körberajzoljuk az alátétet az öntapadós papíron/csomagolópapíron, kivágjuk a körlapot, majd miután teljesen megszáradt a festék, az alátét másik oldalára ragasztjuk. 


Plusz tippek: a festett résznél bármilyen mintát és színt használhatunk - egy korábbi bejegyzésben már láthattátok, hogyan alakítottam át parafa poháralátéteket néhány öntapadós papírcsík és élénk színű festékek használatával. A másik oldalon pedig használhatunk egy-egy magazinból kivágott szép képet, vagy akár a saját fotóinkat is, ha személyesebb ajándékot szeretnénk készíteni. Nektek hogy tetszik ez az ötlet? :)


Olvastad már?

2 hozzászólás

  1. Hú, nincs is egérpadunk :) Az ötlet viszont jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem volt - eddig :) Igazából sokáig haszontalannak találtam az egérpadot, de már csak azért is megérte elkészítenem, mert nagyon dekoratív, jól mutat az íróasztalomon :)

      Törlés

Flickr Images