DIY | Levendulás fürdősó

Ki ne szeretne elmerülni egy kád forró vízben, és zenét hallgatva relaxálni? Ha hozzám hasonlóan ti is odáig vagytok a fürdősókért, akkor ...

Ki ne szeretne elmerülni egy kád forró vízben, és zenét hallgatva relaxálni? Ha hozzám hasonlóan ti is odáig vagytok a fürdősókért, akkor biztosan örülni fogtok ennek a bejegyzésnek: fürdősót ugyanis házilag is nagyon egyszerűen lehet készíteni. Ez a levendulás változat ajándékötletnek is tökéletes, ráadásul gyógyhatású!Szükséges hozzávalók:

+ 1-2 csomag magnézium-szulfát (ismertebb nevén keserűsó, patikában kb. 200 Ft/100 g)
+ szárított levendulavirág (kisebb drogériákban vagy ebben a webshopban is kapható)
+ pár csepp levendulás illóolaj 
+ pici üvegek (a parafa tetejűt hobbiboltban vásároltam 220 Ft-ért, 
a nagyobbikat a GoodsMarketban, 300 Ft körüli összegért)
+ szalag, címke az üvegre (opcionális)


De mi is ez a keserűsó? Belsőleg alkalmazva gyakran tisztítókúra részeként szokták használni, hashajtó hatása miatt. Viszont külsőleg is lehet alkalmazni - és bár a zacskójára tudom, az van írva, hogy ha bőrrel érintkezik, bő vízzel le kell mosni - a fürdővízben egy-két maréknyi keserűsót feloldva feltöltődhetünk egy stresszes nap után. Rengeteg egészségügyi problémát kezelhetünk keserűsós fürdővel:

+ csökkenti a rándulások és zúzódások okozta duzzanatokat
+ akár az aranyér is kezelhető vele, mivel a keserűsó összehúzza a megduzzadt szöveteket
+ különféle bőrproblémákra, például akné vagy övsömör kezelésére is használható
+ tyúkszem, gombás fertőzések, sőt a lábszag hatékony ellenszere is lehet
+ csillapítja az izomfájdalmakatNem muszáj a levendulás változatnál maradni: használhatunk citrusos illóolajat is, a fürdősóhoz pedig adhatunk egy kevés (előzőleg alaposan megtisztított) reszelt citromhéjat; vagy akár eukaliptusz illóolajat is cseppenthetünk a sóhoz.Ti hallottatok már a keserűsó gyógyító hatásairól? 


   
Olvastad már?

0 hozzászólás

Flickr Images