DIY | MÁGNESEK INSTAGRAM FOTÓKKAL

Miért csak online gyönyörködhetnél az instagram-fotóidban? Egy nagyon egyszerű ötlet segítségével akár a konyhádat is feldobhatod velük: e...

Miért csak online gyönyörködhetnél az instagram-fotóidban? Egy nagyon egyszerű ötlet segítségével akár a konyhádat is feldobhatod velük: ehhez pedig mindössze néhány "hozzávaló" szükséges.


+ levegőre száradó modellezőmassza (kb. 300-400 Ft/csomag)
+ öntapadós mágnescsík (kb. 150 Ft/darab)
+ kinyomtatott fotók
+ papírragasztó
+ olló, kés


A modellezőmasszát nedves kézzel kicsit összegyúrjuk, majd sodrófa segítségével kinyújtjuk, kb. 3-4 milliméter vastagságúra. Éles késsel négyzeteket vágunk ki a gyurmából (a négyzetek a kinyomtatott képeknél kicsit nagyobbak legyenek, hogy keretet adjanak nekik). A száradási időt sajnos ki kell várnunk, ez kb. 24-36 óra, s természetesen függ attól is, milyen vastagra nyújtjuk a masszát. Vigyázat, túlságosan ne legyen vastag, különben a mágnes nem fogja elbírni a képtartókat! Ha megszáradtak a négyszögek, az egyik oldalukra papírragasztóval felragasztjuk a fotókat, a hátuljukra pedig vágunk egy kb. 2 x 2 centis darabot az öntapadós mágnescsíkból, és ezt is felragasztjuk.

Mehetnek is rögtön a hűtőre - én nem szoktam egyszerre kitenni mindet: nyomtattam télies, tavaszias és nyárias képeket is, és az évszaknak, vagy a hangulatomnak megfelelően cserélgetem őket. Egy kis ajándékdobozba csomagolva, szalaggal átkötve ajándékötletnek is kiválóak ezek a könnyedén személyre szabható mágnesek: szüleinknek, barátainknak, párunknak is készíthetünk egy-egy készletet. 

Nektek hogy tetszik? :)
Szeretitek telerakni a hűtőt mágnesekkel, vagy a teljesen letisztult konyha hívei vagytok?
Olvastad már?

4 hozzászólás

 1. Jól néznek ki :) Nálunk a mágnesek tartják össze a hűtőt :) Aki utazik valahová, az mind hoz nekünk mágnest, gondolom mert az olcsó és mégis ajándék. Fényképek is vannak kint, apró fél centis kocka alakú mágnesekkel vannak feltéve.

  VálaszTörlés
 2. Mennyire jó ötlet, és mennyire egyszerű az elkészítése :) Imádom a fotókat minden formában, már keresem az alapanyagokat...:)

  VálaszTörlés
 3. Nálunk is tele van a hűtő mágnessel, a 99% utazásokról származik, akárhol jár valaki, hoz onnan mágnest; mellesleg szerintem így sokkal jobban is néz ki. Ez az ötlet is nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
 4. Milyen jó ötlet! :) Mi tavaly beszéltük meg a párommal, hogy bárhova is utazunk, mindig hozunk egy hűtőmágnest emlékként. Viszont nem feltétlenül mindig olyan helyre megyünk, ami vonzza tömegesen turistákat (mint a kis falvak), ezért nem is árulnak hűtőmágneseket. Így ez számunkra egy remek alternatíva! :)

  VálaszTörlés

Flickr Images