Napi tennivalók képkeretben

Ha hozzám hasonlóan Ti is szeretitek cetlikre felírni a napi teendőiteket, akkor nagyon fogtok örülni ennek az ötletnek, amivel jócskán le...

Ha hozzám hasonlóan Ti is szeretitek cetlikre felírni a napi teendőiteket, akkor nagyon fogtok örülni ennek az ötletnek, amivel jócskán lecsökkenthetitek a papírfogyasztásotokat! :D Ez a megoldás tehát nemcsak dekoratív, hanem környezettudatos is egyben. 


Az elkészítése nem igényel nagy erőfeszítést, sem különleges technikát vagy drága alapanyagokat. Mindössze egy nagyobb képkeretre van szükség, néhány színes papírra, kevés papírragasztóra, és egy táblafilcre, amivel később majd az üvegre írhattok! A Feladatok feliratot akár ki is nyomtathatjátok, mert úgy egyszerűbb, de én fekete filctollal készítettem el (persze előtte ceruzával felvázoltam az alapot; nem jó ötlet rögtön filctollal nekiesni, mert ha azzal elrontjuk, akkor nem tudjuk kijavítani). Ezután színes papírlapokból kis téglalapokat vágtam ki, és stiftes papírragasztóval felragasztgattam őket a fehér lapra. Végül nincs is más dolgunk, mint behelyezni a képkeretbe, és boldogan felfirkantani az első teendőnket! :) Természetesen nem muszáj színes lapocskákat kivágni, akár fehéren is hagyhatjátok a felületet, vagy halványabb mintájú csomagolópapírt is tehettek a képkeretbe, mindenki a saját ízlésének megfelelően. 


A táblafilc viszonylag sokáig bírja, állítólag még kupak nélkül sem szárad be három napig (de azért én a biztonság kedvéért mindig rajtahagyom). Egyszerű kis anyagdarabbal könnyedén letörölhetőek a vele írt feliratok, és nem marad nyom az üvegen. Persze időnként érdemes áttisztítani a felületet Clinnel! :)


Nektek hogy tetszik ez az ötlet?
Ti is szeretitek felírni a feladataitokat, teendőiteket?

Olvastad már?

22 hozzászólás

 1. Jól néz ki, szuper lakásdekor!! Már egy ideje figyelem milyen jól megkomponált képeket készítesz. BIG LIKE!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik! :) Jaj, de kedves vagy! Ez hihetetlenül jólesik, bár én nem mindig találom jónak a képeket :)

   Törlés
 2. Ezt mindenképp megcsinálom. :) Nagyon drága ez a táblafilc? Ha jól tudom a hagyományost is le lehet mosni, csak hát az nagyobb procedúra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyáltalán nem drága, én ezt a közeli papírboltban 220 Ft-ért vettem, és nagyon sokáig elég. A rendes filcet csak azért nem ajánlom, mert bár le lehet mosni, rendkívül nehezen... a táblafilc viszont egyetlen könnyed mozdulattal letörölhető, mint a reklámban a szupertisztítószerrel a vízköves felületek! :D

   Törlés
 3. Mennyire ötletes! Annyira jó ötleteid vannak, nagyon tetszenek! :) És ezt ki fogom próbálni, mert ipari mennyiségben fogyasztom a kis cetliket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Egyfolytában ilyen ötletek után kutatok, imádok alkotgatni. Akkor ezek szerint tényleg érdemes Neked is kipróbálnod! :)

   Törlés
 4. Hat ez nagyon szuper :D :D hihetetlen jok a képeid :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! *-* Jaj, de jó ezt olvasni, igyekszem a legtöbbet kihozni magamból és a kis gépecskémből :D

   Törlés
 5. Nahát! :) Nemcsak praktikus, hanem nagyon dekoratív is. Tetszik :D

  VálaszTörlés
 6. óóóóó, ez nagyon remek ötlet! :D

  VálaszTörlés

Flickr Images