A napfény városa

A hűvös őszi napokon jólesik a nyárra emlékezni - bár be kell vallanom, már a karácsonyt is őrülten várom :D Szeptember közepén, szeri...


A hűvös őszi napokon jólesik a nyárra emlékezni - bár be kell vallanom, már a karácsonyt is őrülten várom :D Szeptember közepén, szerintem az utolsó, igazán meleg nyári hétvégén, Viktorral egy szegedi esküvőre voltunk hivatalosak. Vasárnap, a hajnalig tartó mulatozástól kicsit fáradtan, sétáltunk egyet a belvárosban: épp olyan szép volt, mint amilyenre emlékeztem. 


Kislány korom óta nem jártam egyébként Szegeden (sőt, esküvőn sem). Valahogy még mindig hihetetlen számomra, hogy abba a korba léptünk, amikor a barátaink házasodnak, babát vállalnak, lakást vesznek... mi pedig Viktorral utazástól utazásig spórolunk :D Tudom, furán hangzik majd a következő gondolat, de azt hiszem, illetve remélem, hogy a húszas éveik elején ezt sok fiatal éli meg így. Persze örülök annak, hogy felnőttünk, de néha úgy érzem, lennék még egy kicsit fiatal. És a "fiatal" jelzőt itt most abban az értelemben használom, hogy mindenféle felelősségtől és komolyságtól mentes, nem pedig arról van szó, hogy öregnek érezném magam, vagy ilyesmi. De még jó pár évig csak élményeket szeretnék gyűjteni, Viktorral utazgatni, sörözni az erkélyen és ó, egye fene, szerda este főzés helyett inkább pizzát rendelni. 

 

Olvastad már?

5 hozzászólás

 1. Nem Szegeden születtem, sőt még nem is Magyarországon, de itt élek 10 éve és bármikor látom Szeged nevét megdobban a szívem. Imádok itt élni, számomra tökéletes kis város, persze van ennél szebb, különlegesebb, de valahogy úgy érzem számomra ez az igazi otthonom! :) Érdekes mások "szemével" látni a szeretett városomat teljesen más hangulata van, mint élőben vagy az én képeim.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek, Szeged tényleg gyönyörű! :) Jó lehet ennyire szeretni azt a helyet, ahol élsz - én nem különösebben kedvelem Debrecent például, pedig már negyedik éve élek itt. Persze vannak szép helyei, de nekem például Szeged százszor jobban tetszik. Igazán hangulatos város, minden utcán találtam valami apró különlegességet. Egy pillanatra azt kívántam, bárcsak helyet tudna cserélni a térképen Debrecennel, hogy ez legyen az én otthonom is :)

   Törlés
 2. Csodásak a képek! Én is szeretem Szegedet nagyon. Megtudnád mondani merre van az a telefon fülke?:O Viszonylag sűrű vagyok ott, de még sose fedeztem fel.
  xx Bianka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Bianka, örülök, hogy tetszenek a fotók! :) A piros telefonfülke a John Bull Pub mellett van, az Oroszlán utcán, nem messze a Klauzál tértől :)

   Törlés
 3. Egyszer voltam Szegeden, annyira meglepett a város hangulata, nem tudtam mire vélni, teljesen más a monumentális térrel, mint amit megszoktam, Győr, Sopron vagy Szombathely. Pécs is ilyen fura volt, de Szeged sokkal szebb, tiszta varázslat. Az egyetemet néztük meg és flangáltunk a városban. Lenyűgöző, nincs rá jobb szó. A képek gyönyörűek.
  Szerintem nem kell elsietni a babázást, komoly dolog, csak ha mindketten vágytok rá, akkor kell belevágni, ui. nem visszacsinálható. Nekem az fura, ha valaki a 20-as évei elején vállal gyereket, most az átlag 30 évesen szül, de ezt mindenki maga tudja.

  VálaszTörlés

Flickr Images