Oreo kekszes túrótorta

Ha tetszettek a múltkori Oreós trüffelgolyók , akkor ezt a továbbfejlesztett változatot is biztosan imádni fogjátok, amit anyukám szület...

Ha tetszettek a múltkori Oreós trüffelgolyók, akkor ezt a továbbfejlesztett változatot is biztosan imádni fogjátok, amit anyukám születésnapjára készítettem, még augusztusban. Anyu általában enyhén citromos túrótortát szokott kérni tőlem (a receptet itt olvashatjátok), idén viszont azt gondoltam, hogy miért ne hagynám el a túrótortából a citromot, és dobnám fel a krémet inkább Oreo keksszel? Sokáig keresgéltem a tökéletes recept után a neten, de végül egyik sem volt kedvemre való: valamiért egyiket sem ítéltem eléggé Oreósnak, így hát kénytelen voltam megalkotni a saját receptemet, ami triplán tartalmazza a sokak által imádott kekszet :)


+ hozzávalók a piskótához (20-22 cm átmérőjű tortaformához): 2 nagyobb tojás, 2 evőkanál cukor, 1-1 púpos evőkanál liszt és cukrozatlan kakaópor, 4 darab Oreo keksz.

+ hozzávalók a túrókrémhez: 350 gramm tehéntúró, 10 dkg porcukor, 1,5 dl víz, 1 csapott evőkanál étkezési zselatin, 1,5 dl Hulala, 10 darab Oreo keksz.

+ hozzávalók a díszítéshez: 1 dl Hulala, 4 darab Oreo keksz.


Tudom, hogy nagyon sok Oreós túrótorta recept sütés nélküli, kekszes alappal kezdődik, mi azonban nem rajongunk túlzottan az ilyen keksz alapú tortákért, ezért piskótát sütöttem, amibe viszont mindenképpen szerettem volna csempészni egy kis Oreót. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük a cukorral, liszttel és kakaóporral; ehhez hozzáforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot; majd miután a kész piskótatésztát a tortaformába öntöttük, a tetejét megszórjuk az apró darabokra tördelt Oreo kekszekkel. Előmelegített sütőben 10-12 percig, vagy tűpróbáig sütjük, majd a formából kiborítva kihűtjük. 

A túrókrémhez a porcukrot 2-3 evőkanál forró vízzel elkeverjük, majd ehhez a cukros masszához hozzáadjuk a 10 darab Oreo keksz kikapart belsejét, valamint az áttört tehéntúrót. Miután ezt jól kikevertük, a zselatinport felöntjük 1 dl hideg vízzel, és tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik benne. Ezután gyors mozdulatokkal elkeverjük a zselatinos vizet a túrókrémmel - folyamatosan csurgassuk hozzá és keverjük, ugyanis ha nagyon hideg a túró, akkor a zselatin rögtön megdermedhet, apró darabkákat hagyva a krémben, ez pedig nem éppen szerencsés. Nem kell megijedni, ha nagyon híg lesz a krém, hűtőben néhány óra alatt tökéletesen vághatóra dermed. Végül belekeverjük a krémbe felvert Hulalát (egy kis, 2,5 decis Hulala tökéletesen elég a krémhez és a díszítéshez együttesen: felverhetjük egyszerre az egészet, és nagyjából kétharmad-egyharmad arányban osszuk szét a krémbe, illetve a dekoráláshoz), majd 7 darab összetört, már krém nélküli Oreo kekszet is a tejszínes túrókrémhez keverünk.

A kihűlt piskótát visszahelyezzük a csatos tortaformába, majd ráöntjük a túrókrémet, elegyengetjük a felszínét, és néhány órára (vagy akár egy teljes éjszakára) hűtőbe tesszük a tortát dermedni. A dekoráláshoz a maradék 3, krém nélküli Oreo kekszet ledaráljuk, és megszórjuk vele a torta tetejét. Ezután a felvert Hulala maradékából tejszínhabrózsákat nyomunk a tortára - vigyázzunk, mert a kekszmorzsával érintkezve elkezd a tejszínhab felválni, így érdemes óvatos, de gyors mozdulatokkal nyomkodni a habot :D A kis rózsákba felnegyedelt Oreo kekszeket ültetünk, és a végén még megszórhatjuk az egész tortát egy kis bónusz darált Oreóval. Jó étvágyat! :)





Nektek hogy tetszik ez a recept?
Készítettetek már Oreós tortát? Ha igen, ti milyen receptet használtatok? :)


Olvastad már?

2 hozzászólás

  1. Ínycsiklandozóan néz ki, isteni finom lehet, imádom az oreót :D

    VálaszTörlés
  2. Bár nem szeretem az Oreo-t, de ez a torta egyszerűen fantasztikusan néz ki, még én is megkóstolnám!:)

    VálaszTörlés

Flickr Images