5 APRÓ TIPP

Bár most kissé lehűlt a levegő, hivatalosan még nem ért véget a nyár (és szívből remélem, hogy napozásra alkalmas időnk is lesz még az idé...

Bár most kissé lehűlt a levegő, hivatalosan még nem ért véget a nyár (és szívből remélem, hogy napozásra alkalmas időnk is lesz még az idén, különben dührohamot kapok), így hát a mai apró tippekben néhány hűsítő és kimondottan nyárias tippet is megosztok veletek. Emellett fény derül arra is, hogyan akadályozzuk meg az apró gombok leesését a kardigánjainkról, és mihez kezdjünk a varródobozban keletkezett hatalmas, átláthatatlan cérnagubanccal. 


Nem lesz vízízű a bor (vagy a bodzaszörp, mert én például most bor híján a fotóhoz ezt használtam), ha jégkocka helyett - amit amúgy is vétek borba pottyantani - néhány szem lefagyasztott szőlőszemmel hűtjük le az italt. Ez lényegében bármilyen gyümölccsel működik, ami nem ereszt túl sok levet, de szőlővel a legstílusosabb :)


Ki mondta, hogy csak szép szál vörös rózsákat, vagy zöld levelekkel közrefogott dús virágcsokrokat tehetünk vázába? Egyetlen aprócska színes virágszál is éppen ugyanolyan szép lehet - nem is muszáj hagyományos vázába tenni, sokkal jobban illik hozzá egy apró üvegpohár, néhány szép kis kaviccsal megtöltve. Különleges asztali dísz a nyári ebédekhez :)


A vékony cérnával az ingedre varrt apró gombok folyton le akarnak esni? Lötyögnek, megerősíted őket, de mégis, valamilyen földöntúli erővel kilazítják magukat? Itt a megoldás: egy pötty átlátszó körömlakkal kell átkenni a gombot rögzítő cérnaszálakat - óvatosan, nehogy véletlenül a ruha anyagával is érintkezzen a lakk. Pár perc alatt megszárad, észrevehetetlen, de garantálja, hogy nem fog többé kilazulni egyetlen csalafinta gomb sem.


Oreo-imádatomról már többször is szó esett, a legutóbb éppen az Oreós trüffelgolyók receptjét bemutató bejegyzésben. Ha ti is osztoztok velem ebben a mániában, akkor ajánlom, hogy amíg a golyókat gyurmázzátok, készítsetek néhány Oreós jégkockát is  - azaz jobban mondva tejkockát, a reggeli vagy ebéd utáni kávéba! A tejet töltsétek jégkockakészítő formába, és szórjatok bele apró darabokra tördelt Oreo kekszet (a krémmel együtt). A tej, mielőtt megfagy, teljesen átveszi a keksz ízét, és ad egy enyhe zamatot a kávénak is. Ha túlságosan idegenkedtek attól, hogy a kávétokban kekszdarabok ússzanak, kettéválaszthatjátok a kekszeket, és elég a krémet belekeverni a tejbe, a kekszet pedig elrágcsálhatjátok a vaníliás kávé mellé :)


Ha ti is szerettek varrni, hímezni, vagy egyszerűen csak a háztartás vezetése megköveteli, hogy legyen varródobozotok, nagy valószínűséggel találkoztatok már az összevissza gubancolódott fonalak problémájával. Ha esetleg nem, akkor szerencsések vagytok - nálunk van egy cipősdoboz, tele hímzőfonallal (apukám ugyanis minden télen gobelineket hímez, én pedig kisebb-nagyobb díszeket varrogatok, amiket már a blogon is láthattatok), de ezek leginkább egy hatalmas színes görcsre emlékeztetnek. A megoldás: a hosszabb cérnaszálakat tekerjétek fel fa ruhacsipeszekre - néhány száz forintért egy nagyobb csomagot is beszerezhettek, az enyém azt hiszem, 25 darabos volt eredetileg, és kb. 300-400 forintba került. Így az apró, már semmire nem használható kis cafrangokat is könnyen kiselejtezhetitek. 
Nektek hogy tetszenek ezek az ötletek? Próbáltátok már valamelyiket? :)
Olvastad már?

8 hozzászólás

 1. Ez a kis gombos ötlet nagyon jó, gyakorlatilag odaragasztod őket :) Nekem parám, hogy elveszik a gomb és nincs pót, akkor át kell gombozni az egész blúzt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, bár azt még nem tudom, a mosást hogyan viseli ez a rögzítési módszer - persze nem nagy fáradság újra átkenni :) Jaj, én is jártam már így egyszer, fel tudtam volna robbanni :D

   Törlés
 2. Azt hiszem, ezt az oreos receptet is ki kell próbálnom :3 Az utolsó ötlet pedig nagyon tetszik! *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Isteni ízt ad a kávénak, igaz kicsit furák a benne úszkáló kekszdarabok, bár van, aki kimondottan szereti tejbe áztatni a kekszet :)

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad a tippeket! :)

   Törlés
 4. Nekem a virágos és a gombos ötlet tettszik a legjobban!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A gombos nekem is nagy kedvencem lett, mert hihetetlenül egyszerű megoldása egy eléggé bosszantó kis problémának :D

   Törlés

Flickr Images