DIY | Ajándéktippek az utazás szerelmeseinek

Egyszerűen imádok utazni, Pinteresten már a fél világot bejártam - a valóságban sajnos még csak töredékét láttam azoknak a csodás helyek...

Egyszerűen imádok utazni, Pinteresten már a fél világot bejártam - a valóságban sajnos még csak töredékét láttam azoknak a csodás helyeknek, ahová szeretnék eljutni, viszont minden évben igyekszem jó pár olyan új helyet megismerni, ahol még sosem voltam. Ha hozzám hasonlóan ti is ennyire szerettek világot látni, biztosan tetszeni fognak a következő dekorációs és ajándékötletek, melyeket saját magatoknak, vagy akár lelkes utastársaitoknak is elkészíthettek :)Térképes nyaklánc - szükséges kellékek:

+ térkép
+ tetszőleges nyaklánc
+ üres medál (hobbyboltokban kb. 300-400 Ft)
+ üveglencse (hobbyboltokban kb. 150-200 Ft)
+ ceruza, olló, ragasztó

Először a térképből az üveglencsét körberajzolva kivágunk egy, a medálnak megfelelő méretű kis darabkát, majd ragasztóval (pl. Technokollal) a medál közepébe ragasztjuk. Miután megszáradt, az üveglencse széleit is bekenjük pici ragasztóval - ne vigyük túlzásba a ragasztót, különben a lencse közepe alá fog csúszni és nagyon eláztatja a papírt -, majd a medálba nyomjuk jó erősen. Várjunk néhány órát, amíg megszárad, majd fűzzünk egy láncot a medál akasztójába, és készen is van a wanderlust-nyaklánc :)


Szív alakú függő/könyvjelző - szükséges kellékek:

+ szív alakú süteménykiszúró forma
+ levegőre száradó modellezőanyag (papír- és hobbyboltokban kb. 300 Ft/csomag)
+ térkép, pici szalagok vagy spárga
+ sodrófa, szívószál
+ ragasztó, olló

A masszát nedves kézzel kicsit átgyúrjuk, majd sodrófa segítségével kinyújtjuk, kb. 3-4 milliméter vastagságúra. Egy szív alakú süteménykiszúró formával szívecskéket szaggatunk belőle, az akasztó helyét pedig egy szívószál segítségével szúrjuk ki. Miután megszáradtak a szívek (kb. 24 óra), a sütiszaggató formát használva egy régi térképből ugyanakkora szíveket vágunk ki, s papírragasztóval a megszáradt díszekre ragasztjuk őket. Akasztónak spárgát, illetve vékony szalagot is használhatunk (ilyenkor örülök annak, hogy soha nem dobom ki az idegesítő, ruhákból kivágott szalagocskákat). Többféleképpen is használható ez a kis dísz: egyszerű díszként, könyvjelzőként, karácsonyfadíszként... Szívesen rátenném a kulcscsomómra is, de félek, hogy összetörik.


Fotó "térképágyon" - szükséges kellékek:

+ tetszőleges fotó
+ térkép (még jobb, ha a fotó készítésének helyét ábrázolja)
+ képkeret, papírragasztó, olló

Különleges hatást érhetsz el, ha egy térképrészletet méretre vágsz, kinyomtatsz egy ott készült fotót, a térképre ragasztod, majd bekeretezed. Sajnos én kicsit elszúrtam az enyémet, ugyanis késve jöttem rá, hogy Franciaországot már felhasználtam valamilyen korábbi projekthez, így kénytelen voltam Olaszországba helyezni az Eiffel-tornyot.


Térképes poháralátét - szükséges kellékek:

+ parafa poháralátétek (KiK: 180 Ft/csomag)
+ térkép, vagy régi atlasz
+ papírragasztó, olló

A térképből az alátétnek megfelelő méretű köröket (vagy négyszögletű alátétek esetében négyszögeket) vágunk ki, és a parafára ragasztjuk. Ha azt szeretnénk, hogy tényleg strapabírók legyenek, és ne csak dekorációs kellékként funkcionáljanak, akkor célszerű egy vékony, átlátszó műanyaglappal is befedni az alátéteket (ebben a bejegyzésben már láthattátok, hogyan).


Térképes mécsestartó - szükséges kellékek:

+ üveg mécsestartó (lehetőleg szögletes, kb. 200-300 Ft hobbyboltokban)
+ térkép vagy régi atlasz
+ olló, ragasztó

Rendkívül egyszerű ennek az aranyos mécsestartónak az összeállítása: a mécsestartó oldalainak megfelelően négy darab négyszöget vágunk ki a térképből, majd papírragasztó segítségével óvatosan az üvegre ragasztjuk őket. Készen is van! :) Akár egy teljes készletet is alkothatunk, ha különböző méretű és formájú mécsestartókat vásárolunk. 


Üzenet a glóbuszon - szükséges kellékek

+ földgömb (még jobb, ha világít)
+ papír tetszőleges színben
+ ragasztóstift, olló

Elismerem, ez az ötlet kicsit nagyobb befektetést igényel, kivéve, ha van már otthon egy szekrény mélyére eldugott, vagy éppen az asztalon nagy becsben tartott földgömbötök. Néha remek gömbökre bukkanhattok használt cikkeket árusító boltokban (a debreceni CharityShopban, amiről már ódákat zengtem egy korábbi bejegyzésben, nemrég volt egy földgömb a kirakatban - az ottani árakat ismerve nem kerülhetett többe 1000-1500 Ft-nál). A feliratot akár szabad kézzel is megrajzolhatjátok, és kivághatjátok, de Wordben például beállíthatjátok, hogy csak a betűk körvonala látszódjon (a szöveget kijelölve, a betűtípusra kattintva a szövegeffektusoknál), vagy akár színes feliratot is nyomtathattok a földgömbre. A rögzítéshez egyszerű papírragasztó stiftet használtam, mivel ezt viszonylag könnyű eltávolítani a gömbről, ha megunjuk, vagy kicserélnénk a feliratot. Nektek hogy tetszenek ezek az ötletek? :) Egy kis emlékeztető: a High Heels & Cakes blog 3. szülinapja alkalmából NYEREMÉNYJÁTÉKOT indítottam! Néhány saját kezűleg készített, egyedi ajándék is került a csomagba - egy nyaklánc, és egy hozzá illő, szalvétatechnikával díszített ékszerdobozka; de ezeken kívül még mást is nyerhettek! Jelentkezni június 25. éjfélig tudtok, a részleteket, és a pontos játékszabályokat pedig a képre kattintva olvashatjátok! :)

Olvastad már?

1 hozzászólás

Flickr Images