DIY | Nyuszikép zsákvászonra

Ma egy nagyon aranyos, és tényleg percek alatt megvalósítható húsvéti dekorációt mutatok nektek, így néhány nappal az ünnep előtt is elkés...

Ma egy nagyon aranyos, és tényleg percek alatt megvalósítható húsvéti dekorációt mutatok nektek, így néhány nappal az ünnep előtt is elkészülhettek még vele :) Nézzétek meg, hogyan!


Szükséges kellékek: képkeret tetszőleges színben (én például egy fehér gipsz képkeretet használtam), zsákvászon, fehér akrilfesték, szivacs, fehér fonal, papír, villa, olló, Technokol ragasztó - és ez a nyuszisablon (amit én rajzoltam, azért ilyen kis remegősek a vonalak).


Elkészítés: először egy zsákvászon-darabot méretre vágunk, hogy éppen illeszkedjen a képkeretünkbe. A sablont megfelelő méretben kinyomtatjuk, majd a belsejét éles ollóval kivágjuk, s a papírt a zsákvászonra helyezzük. A konyhai szivacsból vágunk egy kis csíkot - így könnyebb vele dolgozni - a végét akrilfestékbe mártjuk, s nyomkodó mozdulatokkal, óvatosan, hogy a sablon el ne mozduljon, megfestjük a nyuszit. Amíg szárad a festék, elkészítjük a nyuszi farkincáját: ehhez egy villát használunk, ezzel lehet igazán pici pomponokat készíteni rövid idő alatt (itt már láthattátok, hogyan). A fonalat keresztben körbetekerjük a villán, középen elkötjük, a széleit elvágjuk, s a kilógó szálakat megigazítjuk. Amikor megszáradt a festék, a képet beletesszük (vagy beragasztjuk) a képkeretbe, s a nyuszi farkát is a helyére illesztjük pár csepp Technokol ragasztóval. 


Nektek hogy tetszik? :)
Ti hogyan dekoráljátok a lakást húsvétkor?
Olvastad már?

2 hozzászólás

  1. Nagyon szép lett. :) bárcsak én is ennyire remegősen tudnék rajzolni mint te, de még ennyire sem tudok. :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyos! Tökéletes dekoráció húsvétra!:) xx
    Bianka
    http://ruhamania.blogspot.hu/

    VálaszTörlés

Flickr Images