Muffindekorálás egyszerűen | Karácsonyi muffinok

Ma három nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon látványos muffindíszítő ötletet mutatok nektek, melyek garantáltan megteremthetik azt a bizony...

Ma három nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon látványos muffindíszítő ötletet mutatok nektek, melyek garantáltan megteremthetik azt a bizonyos ünnepi hangulatot - persze csak addig, amíg el nem fogynak a tálról! :)Hópihés muffin

Először sütőpapírra ceruzával felrajzolunk néhány hópelyhet (a biztonság kedvéért készítsünk többet, mint ahány muffin van, hátha valamelyiket elrontjuk, vagy eltörik a csoki, amikor felemeljük). Ezután egy tábla fehércsokoládét felolvasztunk, mikrohullámú sütőben vagy vízgőz fölött, és egy kisebb műanyag uzsonnás zacskóba töltjük. A zacskó sarkát ollóval picikét megvágjuk, majd az előzőleg felrajzolt sablonokat követve megrajzoljuk a hópelyheket. Amíg ragacsosak, néhány szem apró, ezüstszínű szórócukrot ejtünk rájuk. A csokipihéket hűtőbe tesszük dermedni, s ezalatt elkészítjük a krémet a muffinokra. Két dl Hulala tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverünk, majd néhány csepp kék ételszínezéket öntünk hozzá, és mixerrel tovább verjük, amíg egyenletes színe nem lesz. A tejszínt csillagcsőrös habzsákba öntjük, és spirális alakban, kívülről befelé haladva a muffinokra nyomjuk. Mire ezzel végzünk, a csoki meg is dermed, és óvatosan a muffinok tetejére helyezhetjük a díszeket. 


Hófödte csokoládéfák

A csokifák ugyanúgy készülnek, mint a hópelyhek: először felrajzoljuk ceruzával a fácskák körvonalát sütőpapírra, majd olvasztott étcsokoládét töltünk egy kis zacskóba, melynek a sarkát kivágjuk. A lenti képen látható módon először megrajzoljuk a fákat - majd a hűtőbe tesszük néhány percre, hogy megdermedjenek. Miután az étcsokiréteg megkeményedett, pár kocka fehércsokit olvasztunk fel, ezt is kivágott sarkú zacskóba töltjük, majd néhány kis hófoltot nyomunk az ágakra. Ezeket rögtön megszórjuk kristálycukorral, majd betesszük a hűtőbe dermedni a fákat. Ezalatt a muffinokat vékonyan megkenjük fehér tejszínhabbal, majd kristálycukorba (vagy kókuszreszelékbe) mártjuk őket. Végül a kész díszeket óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, és a tejszínhabba állítjuk őket.


Ajándékcsomag a hóban

Ehhez a muffinhoz egy kevéske marcipán, vagy a tortasütés után kimaradt fondantmassza szükséges. Először kisebb, kb. mogyoró nagyságú golyókat gyúrunk, melyeket dobókocka alakúra formázunk. Ezeket pár csepp vízben feloldott ételszínezék-porral pirosra festjük, majd a fehéren maradt masszából kis szalagot és masnit készítünk nekik. A muffinokat az előbb leírt módon először tejszínhabbal megkenjük, majd kristálycukorba/kókuszreszelékbe nyomjuk a tetejüket, és rájuk ültetjük a kis ajándékcsomagokat. 
Nektek hogy tetszenek ezek az ötletek?
Szoktátok dekorálni karácsony környékén (vagy általában) a muffinokat? :)Olvastad már?

12 hozzászólás

 1. hát ezek nagyon cukik,a hópehely a kedvencem, tuti ki fogom próbálni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik, és annak is, hogy adhattam egy ötletet Neked! :) Egyébként nekem is a hópelyhes lett a kedvencem a három közül :)

   Törlés
 2. Hogy ezek milyen jól néznek ki :) Sajnálnám megenni :)

  VálaszTörlés
 3. Már az első is nagyon tetszett, de ez a havas fa mindent visz! Gyönyörű *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Dii! *-* Magával a havas fás-muffinos fotóval nem vagyok túlságosan megelégedve, úgy érzem, nem sikerült visszaadnom a süti igazi kinézetét, de örülök, hogy ennek ellenére is tetszik Neked! :)

   Törlés
 4. Imádom őket! Főleg az első kettőt! Jövő szerdán a baráti társasággal mikulásozni fogunk, ha időm engedi, mindenképpen el szeretném ezeket a kis cukiságokat készíteni! Köszi szépen az ötletet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, de szuper, örülök, hogy ötletet adhattam! :) Remélem, lesz időd megvalósítani őket, biztosan nagy sikerük lesz! :)

   Törlés
 5. Annyira gyönyörűek, hogy nem is lenne szívem megenni őket. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Viki, örülök, hogy tetszenek! *-* Én már körülbelül két éve átlendültem a holtponton, pedig eleinte én is nagyon sajnáltam elpusztítani a sütiket és a tortákat, amiket készítettem :D

   Törlés
 6. Ismét szuper ötleteket adtál Dóri!:)Ezek egytől-egyig gyönyörűek!:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek rendkívül örülök! :) Köszönöm! *-*

   Törlés

Flickr Images