Pudingos puhasüti

Egy nagyon egyszerű muffin receptjét mutatom meg most nektek. Lehet, hogy vannak hasonló sütemények, de ezt a saját találmányomnak teki...

Egy nagyon egyszerű muffin receptjét mutatom meg most nektek. Lehet, hogy vannak hasonló sütemények, de ezt a saját találmányomnak tekintem, ne haragudjatok, ha ez nem így van :) Ez a muffin azért különleges, mert piskótatésztából készült, nem pedig a szokásos, vajas muffintésztából! Ettől lesz a sütemény isteni puha! 


A piskótához 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 6 evőkanál lisztet, majd a 6 fehérjéből vert kemény habot forgatjuk hozzá óvatosan. Megtöltjük a tésztával a muffinformákat. Nyugodtan mehet bele jó sok tészta, ugyanis sütőpor hiányában különösebben nem fog megnőni a muffin. Néhány pillanatra, de tényleg csak néhányra, előmelegített sütőbe tesszük a muffinokat. Ez piskótatészta esetében főbenjáró bűn, de most nem baj, ha összeesik majd a végén. Azért van erre szükség, hogy a krém ne süllyedjen le a sütemény aljára, mert azt úgy nem lehet rendesen megenni! Tehát néhány perc elősütés után kivesszük a sütiket, és mindegyik közepébe teszünk egy púpozott teáskanálnyit a krémből (kb. kisebb dió méretű "adagokat"). A krémet 1-2 órával a sütés előtt kell elkészíteni.


Ehhez 1 csomag étcsokoládés pudingport 4-5 evőkanál porcukorral és 4 dl tejjel sűrűre főzünk. Ha kihűlt, mixerrel hozzákeverünk 20 dkg puha, szobahőmérsékletű Rama margarint, 2 evőkanál cukrozatlan jó minőségű kakaóport, és ha kell, akkor még ízlés szerint porcukrot. Szóval ebből a krémből kanalazunk a muffinok belsejébe, és még további  kb. 10-15 percig vagy tűpróbáig sütjük őket. Végül megszórjuk őket porcukorral! Nagyon finom, puha sütemény. A krém miatt ajánlott éjszakára hűtőbe tenni - már ha nem fogynak el rögtön! :)


Hogy tetszik ez a recept? El fogjátok készíteni? :)





Olvastad már?

2 hozzászólás

  1. Hi dear! Thanks for visiting my blog! This looks yummy!:) I follow you now! Hope you follow me back!:)

    VálaszTörlés

Flickr Images